vrijdag 16 augustus 2013

Malediven

1 opmerking:
 
Lekker een paar daagjes niks doen, wie wil dat nou niet. En waar kun je dat nou beter doen dan op een prachtig eiland midden in de oceaan? De Malediven zijn al jaren een populaire bestemming voor huwelijksreizen en rustpauzes voor Hollywoodsterren. Tijd dat ik er ook eens een poosje ga chillen.
Je ligt op een strandbedje, je voeten in het witte zand. Om je heen hoor je het gonzen van insecten, het ruisen van de wind, de branding die zachtjes op en neer kabbelt, wat vogels in de verte. De zon verwarmt je snel bronzende huid en schittert op het water. Verderop komt een ober aanlopen, een zonnige cocktail met een parapluutje op zijn dienblad.  
De Malediven zijn een eilandengroep van 1200 koraaleilanden in de Indische Oceaan. De totale kustlijn bestaat uit bijna 650 kilometer wit zand, verdeeld over voornamelijk onbewoonde eilandjes. Het water is zo helder dat boten erop lijken te zweven, zo helder dat je langs zwemmende vissen op 50 meter afstand kunt zien. Hierdoor is het één van de beste plekken ter wereld om te duiken. De koraalriffen zijn nog prachtig kleurrijk en intact. Naast schattige schildpadden vind je hier meer dan 1000 verschillende soorten vissen.  Natuurlijk kun je een dagje cultureel doen en een excursie naar een authentiek dorpje maken. Er is zelfs een stad, vrij groot naar mijn mening voor zo’n idyllisch oord. De hoofdstad Malé beslaat het gehele eiland, ook al is het maar een klein eilandje. Door de bontgekleurde opeengepakte gebouwen is het een fotogeniek eiland, maar daar is alles dan ook mee gezegd. Snel weer terug naar de kleine onbewoonde strandjes.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Je ziet deze zsm op de site verschijnen.

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff