vrijdag 11 oktober 2013

Buenos Aires

5 opmerkingen:
 
Ik zag vanochtend Superclásico, een Deense film die zich afspeelt in Buenos Aires. Een Europese film, dus niet 'alles is mooi en leuk' zoals in Amerikaanse films, maar realistisch. Niet de mooiste beelden van de stad, niet de mooiste buurten, geen romantisch beeld met tangodansers op straat, maar meer zoals het echte leven. En natuurlijk wilde ik er gelijk ook heen.
Uiteraard is mijn beeld van de stad nog steeds best wel romantisch. Je denkt toch gelijk aan de tango, mooie vrouwen en stoere macho's. Aan live muziek op straat en restaurants met geweldig Argentijns vlees. Straatjes met kleurrijke koloniale gebouwen en delicatessenzaakjes die al jaren gerund worden door dezelfde familie.
Dat Buenos Aires aan de kust ligt, wist ik helemaal niet. Ik dacht altijd dat het net als Madrid zo'n hete stad midden in het land was. Maar dat valt dus wel mee. Er is een haven en een strand, daar hou ik van. Omdat het een havenstad is, kwamen er ook veel immigranten naartoe. De bevolking zou hierdoor meer gevarieerd zijn, daar hou ik ook wel van.
In totaal zijn er 48 barrios (buurten) in de stad, waarvan sommige leuker zijn dan andere. De meest kleurrijke is zonder twijfel La Boca. Ik zie mezelf hier al helemaal rond wandelen, cameraatje in de hand en ogen open. Deze buurt past het beste bij het plaatje dat ik in mijn hoofd heb. Er zijn andere delen van de stad die in werkelijkheid misschien meer voldoen aan het romantische beeld van Buenos Aires. La Boca lijkt me vooral een toeristische attractie. Dat neemt niet weg dat het er superleuk uit ziet op de foto. Palermo en Boedo zijn twee buurten die ook zeker niet overgeslagen mogen worden. Vooral Boedo zou bekend staan om de tango spots. Als je in Buenos Aires bent, moet je natuurlijk wel tango leren dansen!
Net als in andere grote steden in Zuid-Amerika, heerst er hier helaas ook veel armoede. Je hebt hier achterbuurten zoals de favelas in Rio de Janeiro. Geen buurtjes om gezellig de toerist uit te hangen, maar vaak wel het meest indrukwekkend om te bezoeken. Dit is het pure leven.

5 opmerkingen:

 1. Ik verwacht van jou dan ook zulke pics of mooier. Stay away from the favelas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Buenos Aires ligt niet aan de kust en heeft geen strand.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou het ligt toch duidelijk aan de kust en het heeft ook een haven. Een strand is misschien iets verderop....

   Verwijderen
 3. Hoi Lorraine ik had al weer gereageerd, maar ik denk dat ik iets fout heb gedaan. Ik kom al 5 jaar in Buenos Aires en het ligt echt niet aan de kust! Het ligt aan de breedste riviermonding van de wereld waar een paar rivieren uitkomen in de Rio de la Plata, de riviermonding dus. Dus geen kust en geen zee.Verder zijn er echt geen stranden, er is wel een groot natuurreservaat aan het water maar dat is geen strand. Er zijn geen stranden zoals jij bedoelt, zoals hier Zandvoort enz. Voor stranden moet je veel zuidelijker, bv Pina del Mar of Mar del Plata. Ook kun je met de boot over de Rio de la Plata naar Uruguay daar zijn wel wat strandjes.Verder heb je het over de achterbuurten die in Buenos Aires Villa's worden genoemd en het is echt gevaarlijk om daar als toerist rond te lopen. Dat wordt door de bewoners daar echt niet op prijs gesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de info maar volgens mij begrijp je het concept van mijn blog niet helemaal...

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Je ziet deze zsm op de site verschijnen.

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff