Pages

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • RSS Feed

dinsdag 3 september 2013

USA - deel 3

3 opmerkingen:
 
Westcoast baby! In dit derde deel van de reis gaan we via Washington en Oregon naar Californië. Een tochtje vol verrassingen, want ik wist niet dat Oregon aan de westkust ligt, dat Californië ook besneeuwde bergtoppen heeft of dat er überhaupt zoveel bergen aan de kust liggen. 
We beginnen helemaal bovenaan, rijden over de North Cascades Highway het gelijknamige National Park in. Een schilderachtig gebied dat er precies zo uitziet als ik verwachtte van Washington. Kerstbomen en sneeuwbergen, met af en toe een klaterende waterval.
Het Olympic Peninsula is minstens zo mooi. Dit gebied vormt de meest noordelijke punt van de Amerikaanse Pacifische kust. Het Olympic NP staat op de wereld erfgoedlijst en huist de majestueuze Olympic Mountains. In het hart van de Peninsula vind je het Hoh Rainforest dat is ontstaan door de vele regenval. Het is een sprookjesachtig bos met bomen van bijna 100m hoog en varens groter dan mensen.
Ik wil ook wel een dagtripje maken naar de San Juan Islands om orka’s te kijken.
Seattle is de hoofdstad van Washington, dus daar moet je ook heen. Grote aanrader is de Pike Place Market, waar je de groenteboer wiens tomaatje je eet ook mag ontmoeten. Wauw. Hier bevindt zich ook de eerste Starbucks vestiging. Leuk. Wat me wel een echte ervaring lijkt is eten in het draaiende restaurant bovenin de Space Needle. Het uitzicht moet hier super zijn, in elke richting ligt wel een berg of baai en natuurlijk heb je de krioelende mensenmassa in de straten ver onder je. 
Door naar het zuiden, we gaan door de bergen en komen langs nog meer prachtige National Parks, zoals Mount Rainier en Crater Lake.
Oregon is het overgangsgebied tussen Washington en Californië en staat bekend om de wonderschone natuur. De grootste stad Portland nodigt uit voor een lunchpauze, want ik heb gelezen dat je hier goed kunt eten. In Stumptown vind je op straat overal food carts (kraampjes), maar niet zoals de loempiakraam in Nederland. Dit zijn mini restaurantjes waar je allerlei culinaire hoogstandjes vindt, zoals kokos-kip-curry of gefrituurde risotto balletjes. Er zijn ook kraampjes geheel gewijd aan desserts, dat wordt dus een heeele lange lunchpauze.
Hells Canyon is weer zo’n indrukwekkend natuurgebied waar ik heen moet. Niet alleen om te hiken en me te vergapen aan de weidse uitzichten, maar hier wil ik wel gaan raften. Ik krijg gelijk beelden voor me uit The River Wild met Kevin Bacon en Meryl Streep, superstoer met zo’n rubberboot over de ruige Snake River. 

Eindelijk komen we in Californië, tot nu toe de staat die het meest tot de verbeelding spreekt. Natuurlijk gaan we naar de grote steden, maar er is meer. Lake Tahoe bijvoorbeeld, op de grens met Nevada. Dit populaire meer ligt in een vallei tussen bergen met sneeuwtoppen. Wie had gedacht dat ook dit Californië is? Yosemite National Park, waar grote kale rotsen namen hebben als El Capitan. En Redwood NP, een grandioos park aan de kust met ’s werelds grootste bomen (redwoods). Chillen op de paarse stranden onderaan de kliffen van Big Sur, of met de auto naar de top van Mount Shasta rijden. Lekker wijn proeven in de wine countries zoals het bekende Napa Valley of het betere, maar minder bekende Sonoma Valley. Ook uitstekend geschikt voor de tochtje in een luchtballon, al denk ik niet dat ik dat met mijn hoogtevrees snel zal doen. 
 
San Francisco kennen we allemaal van de Golden Gate Bridge of de huisjes uit de theme song van Full House. Je moet hier echt de sfeer proeven door een ritje te maken in een kabeltrammetje of over de steil hellende straten te klimmen. In mijn beleving is Frisco ook de homo-hoofdstad van de wereld, dus ik zal me ook zeker een dag onderdompelen in de homoscene. 
Er is vast nog veel meer te beleven in San Francisco, maar ik wil door naar Los Angeles, Hollywood, Beverly Hills! De stad waar jaarlijks miljoenen mensen naartoe vertrekken op zoek naar roem en rijkdom. Ik wil wel eens zien wat ze dan aantreffen.
Natuurlijk ga je als eerste naar Hollywood, waar het allemaal gebeurt. Ik hou van films en ik weet heus wel dat het allemaal nep is, dus een bezoek aan de studio’s is een must. Wie weet is er wel een opname aan de gang. Hier lopen de sterren toch vrij rond?! Zo niet, bekijk ik wel de sterren op de Walk of Fame. Kun je ook foto’s maken met je idool.
Sunset Boulevard is het uitgaansmekka van LA, met legendarische clubs als The Roxy, The House of Blues en The Viper Room van Johnny Depp. Normaal ben ik niet zo’n feestbeest, maar hier wil ik wel eens zien en gezien worden.
Fashion lovers en mensen die van duur houden moeten gaan winkelen op Rodeo Drive in Beverly Hills. Ik wil er gewoon heen omdat ik er zo vaak smachtend naar heb gekeken op tv. Daarna even naar de 90210 wijk, kijken hoe groot dat huis van Tori Spelling nou echt is.
In Venice lopen de freaks van LA rond, my kind of people zou ik willen zeggen. Het is een echte kunstenaarswijk met street art op de muren, maar ook op de bomen. De sfeer is laid back, niet zo opgefokt als in downtown LA waar zesbaanswegen de norm zijn en er altijd file staat.
Los Angeles is een stad waar ik wel wat langer wil blijven. Ook rondom deze metropool is genoeg te zien en te doen. Natuurlijk wil ik naar Disneyland (check hier waarom) maar ook naar Universal Studios. In Florida ben ik ook naar het pretpark van Universal geweest en ik vond het geweldig. Van de grootste filmklassiekers maken ze spannende attracties, zoals Jaws: een boottocht met heftige gevolgen. Het park in LA heeft attracties van een paar van mijn favorieten; Jurassic Park en Terminator 2.
Deel 3 sluiten we natuurlijk af aan het strand, waar Californië wereldwijd toch om bekend staat. Ik kies voor Santa Monica, overdag lekker chillen op het strand, ’s avonds lekker naar de kermis op de pier. California dreamin’ baby!

3 opmerkingen:

  1. Let's go....What are you waiting for.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaah, ben ook naar SF, LA (Santa Monica) geweest deze zomer :)
    http://rosemelon.blogspot.nl/2013/08/photodiary.html
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nu nog even sparen... Ik zou dolgraag een reis maken naar Amerika langs de nationale parken..

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Je ziet deze zsm op de site verschijnen.

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff